Associació de veïns i veïnes del barri de Navas

Vocalia de memòria històrica

El Torrent de la Guineu

Grup de treball per a canviar oficialment el nom del barri 63 (Navas) de Barcelona

El nostre barri

Actualment, el barri pren el nom de l’estació de metro de Navas i, aquesta, adopta el nom del carrer de Las Navas de Tolosa per recordar la batalla del mateix nom que es va desenvolupar el 1212, prop de Jaén, la que llavors s’anomenà “guerra contra l’infidel”.

Què volem?

Que el nom del barri estigui relacionat amb la ciutat i la seva història. Que els llocs i els fets de la gent que ha viscut aquí siguin en els carrers i les places, i això ens doni sentit i orgull de barri.

Qui som?

Som un grup de veïnes i veïns del barri que ens anem reunint per treballar en el canvi de nom del barri de Navas pel nom del Torrent de la Guineu i continuar treballant en la memòria històrica del nostre barri.

Per què?

El Torrent de la Guineu és l’eix geogràfic i històric que uneix el barri, connectant la banda de muntanya amb la banda de mar, tants anys separades per les vies del ferrocarril i després per l’autopista que era l’avinguda Meridiana. Volem ser un barri amb sentit de barri, relacionat amb l’espai que ocupem.

El Torrent de la Guineu

El Torrent de la Guineu naixia a la Font del “Cuento”, al Guinardó, i creuava tot el barri des de l'actual passatge d'Artemis fins al carrer del Torrent de la Guineu, a la part de sota de l'avinguda Meridiana, fins a desembocar a la llacuna del Poblenou.

Contacta’ns

Som #TorrentDeLaGuineu